top of page

S CSOMAG

ÉLETNÁGYSÁGÚ VR TERVEK KÉSZÍTÉSE MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE

AdobeStock_164778232.jpeg

Részletes leírás

Így működik 8 egyszerű lépésben:

01/

 Igényfelmérés

Nekünk az a feladatunk, hogy szakmai tudásunkkal, anyagok ismeretével és tapasztalatunkkal segítsünk ügyfeleinknek megfogalmazni mi az amire vágynak, olyan terveket készítsünk amelyek az ott élőket tükrözik, de még jobbak mint amit el tudtak volna képzelni. Ügyfeleink jelentős része nem konkrét elképzeléssel érkezik hozzánk, érzik mi az ami tetszik, de nem tudják megfogalmazni, ezért 16 éves tapasztalatunkra támaszkodva állítottuk össze az igényfelmérő lapunkat és hangulatkép gyűjteményünket, mely segítségével rendkívül pontos képet kapunk ügyfeleink elképzeléséről. Képekben mutatjuk meg különböző költségvetéssel és stílusban berendezett ingatlanokat, amelyekben pontosan látszik, hogy pl. különböző méretű, színű, vagy anyagú felületekkel, bútorokkal és világítással, milyen hatásokat tudunk elérni. Segítünk abban, hogy az ingatlan adottságaihoz képest, melyek azok a felületek amelyeket ki lehet emelni, vagy rejteni, a fény viszonyokhoz képest milyen anyagokat és színeket javasolt használni. A felmérés során megismerjük az ügyfelünk életvitelét, milyen szokásaik vagy hobbijaik vannak az ott lakóknak, mert a berendezésnek a méretei és elhelyezése pontosan ahhoz fog illeszkedni. Az igényfelmérés nagyon fontos része a tervezésnek, ez teszi lehetővé, hogy az első alkalommal bemutatott terveinknek mindössze néhány százalékát kell kisebb részletben módosítani.

 

Megbeszéljük az alábbiakat:

  • rendelkezésre álló tervdokumentáció, alaprajz és ha van ingatlan 3d modell átnézése

  • családmodell

  • berendezés stílusa, árkategóriája

  • határidő

02/

Felmérés

Amennyiben lehetséges felmérjük az ingatlant, átnézzük a rendelkezésre álló építészeti terveket és elkészítjük az ingatlan alaprajzát

03/

Berendezési alaprajz készítés

Elkészítjük a méretezett berendezési alaprajzot 2D-ben az igényeknek megfelelően. Meghatározzuk a funkciókat a térben és annak megfelelően alakítjuk ki és rendezzük be a helységeket. Ha szükséges falakat és nyílászárókat mozgatunk, hogy kisebb vagy nagyobb helységeket alakítsunk ki.

04/

Ingatlan VR 3d modelljének elkészítése

Az alaprajz elfogadását követően elkészítjük a VR kompatibilis ingatlanmodellt, amelyet vagy tervrajzokból vagy az építész 3d épületmodellje alapján. Beállítjuk a tájolást a benapozás szimulációhoz, beállítjuk a fényeket a real time renderhez, mely után a falak és nyílászárók helye és formája valamint a burkolathatárok nem módosíthatóak.

05/

Beépített bútorok tervezése és 3d modellezése

Megtervezzük a beépített vagy egyedi bútorokat és elkészítjük azok 3d modelljeit. 

06/

VR tervek elkészítése

Berendezzük az ingatlant VR-ban a rendelkezésünkre álló 3d modell, azaz bútor és berendezési tárgy adatbázisból. Lehetőség van egyedi bútorok és termékek 3d modellezésére és megjelenítésére is az árlistában meghatározott árakon.

07/

VR tervek prezentálása

VR-ban prezentáljuk a terveket, ahol életnagyságban lehet megtapasztalni az új térnek az arányait, hangulatát és nem utolsó sorban a benapozását is, azaz bemutatjuk az ingatlant reggeli, déli és esti fényviszonyokban. Szoftverünk lehetővé teszi, hogy a helyszínen percek alatt módosítsuk vagy cseréljük az alábbiakat: fal és bútor színek, burkolatok, szaniterek, csapok, nem beépített bútorok, lámpák és dísztárgyak. A terv prezentáció közben nem lehet módosítani a falak és nyílászárók, beépített bútorok formáját és méretét, mert az 3d modellezési munkát igényel. Ezt egyszer lehet módosítani díjmentesen, a következő alkalommal.

08/

Tervdokumentáció átadása

A jóváhagyott tervek alapján az alábbi anyagokat adjuk át:​​

  • Látványtevek kép formátumban (jpg) 2 x 6 db/ helység. Minden helységről nappali és esti fényviszonyok közötti képeket is készítünk

  • Kb. 2 perces videó, amely az összes helységet bemutatja. Lehetőség van egyedi igényeknek megfelelő és/vagy hosszabb videó készítésére is külön díjazás fejében.

  • Benapozás szimulációt, tudni fogja hová süt majd be a nap és hová nem (környező épületeket, fákat, stb. nem, vagy korlátozottan tudjuk figyelembe venni)

  • VR, 2D és 3D berendezési alaprajzot

LV-csomag M

M CSOMAG

S CSOMAG + BERENDEZÉSI LISTA ÉS KÖLTSÉGVETÉS KÉSZÍTÉSE

Háló.jpg

Részletes leírás

01/

Berendezési lista készítése

A VR látványterv elkészítését követően elkészítjük a beszerzési listát és költségvetést a berendezési tárgyakról, mely tartalmazza a burkolatok, szaniterek, csapok, beltéri ajtók, beépített és mobil bútorok, lámpák, textilek és dekorációk gyártóját, cikkszámát, mennyiségét és árát. A berendezési lista alapján a tárgyak nálunk vagy partnereinknél megrendelhetőek, de ha az ügyfél szeretné, természetesen kereshet más beszerzési forrásokat is. 

A tárgyak tudatosan ki vannak választva, azért ha valamelyiket helyettesítik összhatásban változhat az egész enteriőr. Ezt mindenképp egyeztetnünk kell annak érdekében, hogy a végeredmény a legjobb legyen.

 

Megjegyzés:

- A legjobb ár felkutatása nem része a feladatunknak

- Sok termék beszereléséhez szükség lehet, kapcsolódó kötelező vagy opcionális alkatrészekre, amit minden esetben egyeztetni szükséges a rendelés leadását megelőzően, akár az üzletben, akár a kivitelező szakemberrel. Pl. kádhoz tartóláb és fejtámla, mosdóhoz szifon és sarokszelep, parkettához alátétfólia, bútoroknál a vasalatok, stb.

02/

Üzletlátogatás

A listán szereplő termékeket vagy azok mintadarabjait a tervezővel közösen megtekintik a központunkban és a forgalmazók üzleteiben.

 

- Nem feladatunk a termékek megrendelése, szállítása, áruátvétel, csomagoló anyag elszállítás, termékek elhelyezése az ingatlanban

LV_Csomag L

L CSOMAG

M CSOMAG + KIVITELI KONCEPCIÓ TERVEK KÉSZÍTÉSE A VR TERVEK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ

House Plan

Részletes leírás

A következő terveket készítjük el igény szerint:

01/

Új, méretezett alaprajz, amennyibe változtatunk az eredetin

02/

Berendezési alaprajzot készítünk, amelyen sematikusan jelöljük a bútorok elhelyezkedését

03/

Vízszerelési koncepció tervet készítünk, amelyben jelöljük a vizet igénylő termékek és/vagy a kiállásaik pontos pozícióját a kiválasztott termékek technikai rajzai alapján. A termékek kiválasztásánál is már gondolunk arra, hogy a termékek kompatibilisek legyenek egymással, pl. különböző mosdókhoz különböző csapokat kell választani vagy különböző formájú kádaknál máshová kell tenni a csap kiállást.

04/

Elektromos kiállások koncepció terve, amely az alábbiakat tartalmazza: lámpatestek pontos pozíciója és azok kapcsolási pontjai, konnektorok, konyhai gépek pontos pozíciója, és egyéb, a terveken megjelenített elektromosságot igénylő termékek és/vagy a kiállásaik pontos pozícióját

05/

Gipszkarton koncepció terv: mennyezeti és fali gipszkarton építmények méretei

06/

Festés és tapétázási terv: falanként jelöljük a festékek színkódját, és a tapétázási területek pontos pozícióját és méretét, a termékek megnevezésével és/vagy cikkszámával.

07/

Burkolási terv: amely tartalmazza a kiválasztott burkolatok mérete alapján azok kiosztását. Megadjuk az élvédők, fúgák és lábazatok színét és méretét. A pontos rendelési mennyiséget a burkoló határozza meg a helyszíni felmérés és a terv alapján.

08/

Egyedi bútorok méretezett alaprajzot és falmetszeteket készítünk, megadjuk azokat a főbb méreteket, amely alapján az asztalos gyártási tervet készít. A frontok, korpuszok és munkapultok anyagát, illetve a vasalatokat és fogantyúkat a kiválasztott gyártó mintái alapján egyeztetjük.

09/

Tekintettel arra, hogy tervekből dolgozunk, a helyszínen minden szakág felelőssége a tervek és a valós méretek összevetése. Eltérés esetén egyeztetés szükséges! Fontos megjegyezni, hogy ahhoz, hogy végleges kiviteli terveket készítsünk, ki kell választani a burkolatokat, szanitereket és beépített lámpatesteket. Amennyiben ezek még nem ismertek, a kiállások a konkrét termékek adottságai alapján változhatnak.

LV_Csomag XL

XL CSOMAG

VR ÉS HELYSZÍNI KIVITELEZŐI KOOPERÁCIÓ

IMG_0373.jpg
IMG_1359.jpg
IMG_3154.jpg

Részletes leírás

Irodánkban 2x2 órában lehetőséget biztosítunk a kivitelezőknek a tervezői szempontok megismerésére és a VR tervek megtekintésére a kivitelezés megkezdése előtt és közben is.

 

Ezen kívül 3x2 órában a helyszínen is segítünk a terveink precíz megvalósításában.

 

XL csomagunk keretében a szolgáltatást Budaörs 30 km-es körzetében vállaljuk, a távolabbi utazások esetében utazási költséget számolhatunk fel.

bottom of page